Bli en profesjonell fotballspiller

Som tenåring gikk min drøm gikk i oppfyllelse da jeg fikk se Chelsea live på Stamford Bridge, noe som bare inspirerte meg enda mer. Det var på denne tiden, da jeg var 16 år gammel at jeg innså at jeg virkelig ønsket å være en av disse spillerne på banen. Dette var senere enn de fleste, men jeg var fast bestemt på å bli en profesjonell fotballspiller. På den tiden hadde jeg ingen erfaring på høyt nivå eller tilkoblinger-  og for å gjøre en lang historie kort, det tok år å komme til det profesjonelle nivået som var nødvendig.  Siden da har jeg spilt i Ungarn, Skottland, Australia og sist i Nederland.

Jeg har lært mye om hva det koster, så hvis du tenker på å bli en profesjonell fotballspiller, les denne! Her er 10 steg du må ta.

Trinn 1: Ha en brennende motivasjon

Hvis du ønsker å bli en profesjonell fotballspiller for penger eller berømmelse, så hold deg til å spille for moro skyld. Du må ha den slags drive og lidenskap der det å spille på et toppnivå betyr mer for deg enn å få betalt høye summer. Å ha den slags vilje til å tåle alle påkjenninger, nedturer og presset av å spille profesjonelt, må du ha en ekte kjærlighet til spillet, ellers vil du bare ende opp med å bli svært ulykkelig. For eksempel kunne jeg ikke brydd meg mindre om hvor mye jeg fikk betalt om jeg spilte på Chelsea, men opplevelsen av trening med toppspillere på topp fasiliteter  og å spille hver uke på store stadioner ville slå enhver lønn. Hva er din motivasjon?

Trinn 2: Tren 10.000 timer

Nyere studier har funnet at nøkkelen til suksess i alle felt er å øve på en bestemt oppgave i totalt ca. 10 000 timer. Derfor må en spiller trene og / eller spille fotball i minst 10.000 timer før de når ‘verdensklasse’ status. Det er rundt 3 timer per dag, 20 timer i uken i 10 år.

 Lyst til å bli den neste Ronaldo? Øv 10.000 timer!

“I 2010 leste jeg en bok som forandret livet mitt for alltid ...”

Trinn 3: Tren smart

Å trene smart er like viktig, om ikke viktigere, som å trene hardt. Under lagtreninger, følger du hva treneren ønsker at laget skal gjøre, men ikke hva du trenger for å trene som en enkelt spiller. Hver spiller har sitt egen unike sett av ferdigheter, noe som er grunnen til at det er ekstremt viktig å trene alene eller med små grupper, slik at du kan forbedre dine spesifikke svakheter og gjøre dine sterke sider sterke. Jeg har laget et program for å hjelpe spillerne til  trene på egen hånd.

Trinn 4: Tror du kan oppnå

Trenere sier du ikke er god nok, gjør feil og andre spillere roper og skriker til deg. Dette er en del av hverdagen i profesjonell fotball, og du må ha en dyp tro på å komme deg gjennom all negativitet du vil støte på. At troen må komme fra et sted. I mitt tilfelle, jeg har alltid sett på spillere som jeg visste hadde høy standard og mente at "hvis han kunne gjøre det, så kunne jeg gjøre det. Jeg har en dyp rotfestet tro på formelen tro + hardt arbeid (og smart arbeid) + utholdenhet = suksess. For å bli en profesjonell fotballspiller, må du ha den slags tro hvor du tror at du kan flytte fjell.

Trinn 5: Lag en killer video

En promo video av deg selv i disse dager i moderne tid av høyhastighets internett og YouTube er viktig for å få så mye interesse som mulig. Hvis du har en god video som gjør det enkelt for folk å vurdere dine ferdigheter, er det lettere å få muligheter med lag. Som agent som oppdaget Messi, Josep Maria Minguella sa: “Jeg bare oppdaget Leo Messi gjennom video”. Gjennom bare en ti minutters video filmet med HD-videokamera,  fikk jeg over $ 120 000 + i stipend tilbud, og det hjalp meg til å få studier med mange klubber. Få familie eller venner til å filme deg under trening og spill. Husk å sørge for at videokvaliteten er utmerket.

Så der har du det, de første 5 skrittene mot å bli profesjonell fotballspiller som du drømmer om å bli. Lykke til på reisen!

Trinn 6: Lag en god CV

Akkurat som en jobbsøker, bør en fotball-CV kunne forklare en coach - eller klubb, agent ... - alt om hvem du er som spiller på mindre enn et minutt. Inkluder et spillerfoto, høyde / vekt, posisjoner, erfaring, linker til artikler du har vært omtalt i og statistikk. Mer informasjon om å skape en god CV kan bli funnet her. Heldigvis for deg, lar fotball nettverk Fieldoo deg lage og dele en spiller-CV online. Du kan selv gå en ekstra mil ved å lage din egen hjemmeside som jeg gjorde.

Trinn 7: Finn muligheter

Nå som du har ferdigheter og verktøyene, må du finne måter å vise frem talentet ditt. Her er noen måter å finne muligheter:

Hvis du er under 18 år, ha utkikk etter uttak i de lokale ungdomsskolene.

Send e-post og ring så mange klubber som mulig, men ikke forvent svar (du må kanskje sende e-post til 50 klubber før du får et svar!).

Sjekk ut markedet på Fieldoo.com etter muligheter i utlandet.

Tenk på å få en agent-  men mange agenter kan være veldig lure, så vær forsiktig.

Noen spillere har  blitt akseptert i pro team, bare ved å dukke opp til en treningsøkt med fotballsko og spurt om de kan trene med dem.

Trinn 8: Prester godt

Det er lett å bare tenke på å komme til neste nivå, i stedet for å fokusere på dine prestasjoner i kamper. Ta din fotballkarriere spill-for-spill. Hver kamp du spiller, fokuser på å spille bra og gi 110% da du aldri vet hvem som kan være der å se på. Sørg for å bygge gode relasjoner med dine lagkamerater, trenere og klubbansatte da deres støtte utenfor banen vil bidra til gode prestasjoner på banen.

Tips: Hvis du har en dårlig kamp, ​​ikke gå rett i kjelleren på grunn av det. Skriv en liste over ting du kan forbedre, og trene for å forbedre dem.

Trinn 9: Vær tålmodig

Jeg visste det kom til å bli vanskelig, men å forsøke å bli en profesjonell spiller var tøffere enn noe jeg hadde forventet. Det er fordi å bli en profesjonell fotballspiller skjer ikke over natten. Det tar ikke måneder heller. Det tar år og en levetid av dedikasjon. Når du hører folk si at suksess krever ‘blod, svette, tårer’, det er helt rett. I fotball. Ingen har noensinne sneket seg til å bli en av de mindre enn 0,001% av de 240 millioner spillere verden over, som klarte det. Det tar tid og tålmodighet. Noen ganger må du vente på den rette muligheten. Noen ganger krever det bare litt flaks, men å være tålmodig og ha evnen til å aldri gi opp vil avgjøre om du lykkes eller ikke.

Trinn 10: signere en kontrakt!

Det siste trinnet i å realisere dine faglige drømmer er å signere en proffkontrakt med en klubb. Kontrakter bør nøye sees over i detalj først, og hvis det er din første kontrakt, få noen med erfaringer på området til å se over nøye. Vær forsiktig når du arbeider med agenter og vær oppmerksom på treningskompensasjon og spillereierforhold.